Skip to content
Increase font size Decrease font size Default font size

KF St. Anne Drie Spul Is Ut

Home
Bildts Kampioenschap Straatkaatsen. PDF Afdrukken E-mailadres

Zoals al jaren traditie is wordt er in juni gekaatst om de Bildtse titel Straatkaatsen. Dit jaar was alweer de 16de keer. Wat ook bijna een traditie begint te worden is dat er elk jaar 1 avond is dat het regent. Nadat het Vrijdag de warmste dag van het jaar was moesten wij dat ‘s avonds bekopen met een dikke bui.

Net als vorig jaar stonden er 8 partuur op de lijst met kaatsers uit verschillende Bildtdorpen en is er gekaatst in twee poules.

In poule 1 waren de parturen goed aan elkaar gewaagd. Vooraf was het moeilijk te voorspellen wie de finale zou halen. Na twee partijen op Donderdag en nog 1 partij op Vrijdag had het partuur van Jordy Miedema, Lubbert Schreiber en Alfred Miedema de meeste punten.

In poule 2 haalde het partuur van Johan Hiemstra, Jantje Hibma en Roelof de Jong het maximale aantal punten door drie keer te winnen.

De meeste opvallendste partij op Donderdag was die tussen Willem Schreiber, Michel Algra en Dirk Keizer tegen Annet Bierma, Benjamin v/d Mossel en Hendrik Bakker. Hoewel laatstgenoemd partuur met 0-5 en 4-6 verloor geeft dat niet de spanning in de partij weer. Er zijn in ieder geval 4 eersten pas op 6-6 beslist. Er zijn dus voldoende punten gemaakt door Annet en haar maten maar steeds net niet het beslissende punt in het eerst.

Op Vrijdag werden de finales gekaatst. In de kleine finale stonden de parturen van Geert jan de Jong, Tjerk de Jager en Jan Boersma tegen Siebe van Loon, Jorrit Boersma (zoon van) en Jan Hibma. Door de hevige regenval waren de parturen overeen gekomen dat een regenpauze op zijn plaats was. Nadat de regen was gestopt werd er begonnen met twee eersten gelijk. Na veel strijd kwam uiteindelijk ‘alles an ‘e hang’. Met een flitsende retourslag van Siebe pakte hij het laatste punt en hiermee de derde prijs voor zijn partuur.

Op het Centre Cort, voor het café van Piet van Kooten, werd de finale gespeeld door het partuur van Jordy Miedema, Lubbert Schreiber en Alfred Miedema tegen Johan Hiemstra, Jantje Hibma en Roelof de Jong. Er werd op het scherpst van de snede gestreden om elk punt. Dit ging gepaard met de nodige opmerkingen over en weer. Dat zorgde ervoor dat het een leuke finale was om te kijken voor het publiek. Het partuur van Jordy nam meteen een voorsprong van 4-1. Zij konden dit echter niet vasthouden en Johan en zijn maten kwamen steeds dichterbij. Net als bij de kleine finale kwam het hier ook tot een volle telegraaf. Op deze stand sloeg Jordy de bal kwaad uit en dat betekende de overwinning voor Johan, Jantje en Roelof.

Onder het genot van een borrel werden de prijzen uitgedeeld bij Het Wapen van het Bildt. De prijzen zijn aangeboden door Albert Heijn Wassenaar, Tupelo, Keurslagerij Schreiber, De Voedingsadviseur,

t Winkeltsy, Bakkerij Wynsma, Bloembinderij De Klaproos, De Smale Kant, Bakkerij v/d Kloet, Platstore, Natuurslagerij Bijlsma en Hema. Onze hartelijke dank hiervoor.

Rest mij alleen nog u een aantal data te noemen van de komende kaatspartijen. We beginnen op Zondag 14 juni met het Teatsen i.s.m. de tennisvereniging.

Op Zaterdag 20 juni is er de Damesbond en op 12 juli het Steltsykaatsen.

Wij hopen u dan weer op De Waaie te zien!

 

Komende evenementen

No current events.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuwsCo-sponsoren

 • Sponsoren
 • Sponsoren
 • Sponsoren
 • Sponsoren
 • Sponsoren
 • Sponsoren
 • Sponsoren
 • Sponsoren
 • Sponsoren
 • Sponsoren
 • Sponsoren
 • Sponsoren
 • Sponsoren